SPORTENIN: 100% AANDACHT=100% RESULTAAT

Baarle - Bergen op Zoom - Breda - Gilze - Tilburg - Oosterhout


FIT 4 THE OFFICE

Zitten doen Nederlanders als de besten en dat is funest voor onze gezondheid, zo blijkt steeds vaker uit onderzoek. Maar een kantoor biedt ook mooie kansen om fit te blijven.Onze maatschappij is ingericht op zitten. We zitten massaal aan de computer, bij overleg, onderweg in auto of trein, thuis op de bank en op het terras. Alleen zijn we lichamelijk niet gebouwd op al dat zitten, maar op afwisseling met lopen en staan.

Wie heeft er geen goede voornemens om meer te bewegen ? Toch valt het niet mee om dat structureel vol te houden. De toegewijde fanatiekeling redt een wekelijks tripje naar de sportschool. Goed bezig, denk je dan. Toch verdampt die winst voor je gezondheid al gauw als je elke dag uren stilzit op kantoor.

Zitkampioen !
Nederland heeft de dubieuze eer om Europees kampioen te zijn in het zitten, met een gemiddelde van 6,8 uur per dag. Stel: je buffelt flink door aan je pc en hangt ’s avonds op de bank, dan kom je al gauw aan 11 zit-uren.  Gemiddeld zitten Europeanen 5,2 uur per dag, en wij staan met grote stip op de eerste plaats.

Is het erg ?
Grootmoeder zei het al: ‘rust roest’.  Spieren kunnen niet goed tegen stilstand, en bloedvaten lijden er ook onder. Wetenschappelijk is nu bewezen dat zitten even slecht is voor je gezondheid als roken: wie dagelijks 8 tot 11 uur zit, heeft 15 tot 40 procent meer kans om binnen 3 jaar te overlijden dan mensen die minder dan vier uur zitten. 

Gezond - Fit - Uit het sociale isolement - Zelfvertrouwen

Beginnen op kantoor !
Genoeg over de gevaren van zitten.  Hoe pakken we het aan?  Door te beginnen waar we zoveel uren zitten: op kantoor.  Vaste gewoonten doorbreken is een uitdaging. 

Maar de winst maakt het de moeite waard, namelijk gezondere werknemers met veel minder risico op diabetes, hart- en vaatziekten, depressie, overgewicht en kanker. Dus ook minder verzuim.

BRON : www.diabetesfonds.nl